Completul de 9 judecatori a respins ca nefondat recursul declarat de Lazar si Sabau impotriva deciziei prin care au primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

In fata magistratilor din Completul de 9 judecatori, Traian Sabau a recunoscut ca a luat suma de 25.000 de euro de la denuntatorul Stefan Marina. Sabau a sustinut, insa, ca banii nu erau pentru judecatorul Lazar, ci i-a luat pentru a-si recupera o datorie avuta de denuntator la el.

Judecatorul Ioan Lazar, de la Tribunalul Arad, retinut, pe 30 mai, de procurorii DNA, pentru ca ar fi luat mita 30.000 de euro, a primit, pe 31 mai, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, alaturi de complicele sau - Traian Sabau, de la magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit avocatilor, in timpul sedintei, lui Sabau i s-a facut rau, din cauza faptului ca, in timp ce era adus la instanta de la Directia de Cercetari Penale, masina in care se afla a fost implicata intr-un accident usor de circulatie, acesta lovindu-se la cap. Magistratii au suspendat sedinta 15 minute si inca o ora, in acelasi timp, la solicitarea invinuitilor, care au vrut sa vada dosarul.

Judecatorul Ioan Lazar este acuzat ca ar fi luat 30.000 de euro mita pentru rezolvarea un dosar pe care-l avea pe rol. Magistratul era chiar presedintele completului care trebuia sa se pronunte asupra unei plangeri impotriva unei rezolutii date de un procuror.

Ioan Lazar este si cadru universitar la Universitatea „Vasile Goldis“ din Arad. Judecatorul este profesor de drept civil si a activat in cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Arad.