Social 4 Iunie 2008 14:52
Liderii sindicatului Solidaritatea si cei ai Uniunii Sindicatelor Independente "Forum" au deschis conflictul de interese in combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati pentru a doua oara in acest an dupa ce ieri au inregistrat conflictul la Directia Judeteana de Munca, informeaza NewsIn.

"Am inregistrat conflictul de interese impreuna cu colegii nostri de la 'Forum'. Numarul de inregistrare pe care Directia de Munca l-a acordat sindicatului Solidaritatea este 7.725 din 3 iunie 2008, iar cel acordat 'Forumului' este 7.726 din 3 iunie 2008. Conflictul de interese se considera deschis", a declarat, marti, vicepresedintele sindicatului Solidaritatea, Petrica Palamida, transmite corespondentul NewsIn.

In aceasta situatie, Directia de Munca are obligatia de a initia dialogul intre cele doua parti: sindicate si patronat. "In termen de 24 de ore, Ministerul Muncii transmite numarul unic de inregistrare a conflictului de interese de la ArcelorMittal Galati, iar in sapte zile se convoaca partile pentru conciliere", a declarat, marti, directorul Directiei Judetene de Munca, Olimpia Ralea.

Solidaritatea si Forum au deschis conflictul de interese dupa ce administratia combinatului ArcelorMittal Galati a refuzat sa inceapa negocierile salariale, asa cum au cerut cele doua organizatii sindicale.

"Contractul colectiv de munca 2007-2008, semnat anul trecut, expira pe 13 iunie. Potrivit legii, patronatul avea obligatia de a invita sindicatele la negocierea contractului colectiv de munca 2008-2009 cel tarziu pe 13 mai, cu minimum 30 de zile inainte de expirarea vechiului contract", a explicat, marti, presedintele Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Conflictul de interese declansat marti de Solidaritatea si Forum este al doilea deschis in acest an la ArcelorMittal Galati, dupa cel din februarie, care a trenat pana in aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.