Social 3 Iunie 2008 01:43
Baronesa Emma Nicholson avertizeaza Romania sa nu modifice legea adoptiilor, in contextul in care Curtea Constitutionala a decis, in martie, ca anumite articole din actul normativ sunt neconstitutionale. Copresedintele Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei a declarat, azi, la Targu Mures, ca legea adoptiilor este „de prima clasa, conceputa cu ajutorul a sapte state ale Uniunii Europene".

„Romania are o poveste foarte trista cu aceasta problema si v-as sfatui sa nu va atingeti de lege, daca nu doriti s-o luati iar pe drumul cel rau. Lucrurile rele care s-au petrecut aici sunt mult prea recente pentru a demara o noua legislatie. Asa ca lasati in pace legea, implementati ce aveti, sunteti norocosi sa aveti o astfel de lege. Ar fi tragic sa cadeti din nou in extrema cealalta", a declarat Emma Nicholson, citata de Rompres.

Controversa in jurul modificarii legii adoptiilor s-a declansat in martie, cand Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca parintii naturali ai copilului dat spre adoptie pot participa la proces pana la finalizarea lui. Potrivit legii actuale, din momentul in care minorul devine adoptabil, prin hotarare judecatoreasca, parintii biologici nu mai pot ridica obiectii si nu mai pot participa la procesul adoptiei.

Imediat dupa decizia CCR, Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) a reactionat, sustinand ca aceste modificari pot duce la aparitia coruptiei. Secretarul general al ORA, Gabriela Petrescu, declara, la acea data, ca in cazul in care parintii naturali intra in contact cu cei adoptivi sau au acces la datele lor de identificare, se poate ajunge la situatii de santaj al parintilor naturali asupra celor adoptatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.