Spectacolul semnat de Arcadie Rusu ii are in distributie pe Tiberiu Neacsu, Attila Bordas, Irina Sarbu, Vadim Rusu, Anca Damacus, Iulian Glita, Alin State, Andrei Bratu, Mihai Mericoffer, Raluca Popa, Casandra Stelea, Calbajos Rasmina si Bobeicu Galina.

"Proces cu usile inchise", noua productie din proiectul TeaM (teatru si muzica in echipa) prin care tineri artisti din muzica, teatru sau dans isi prezinta spectacolele la Ateneu, va fi prezentat in Sala Studio si in Rotonda, marti de la ora 19.00.

In ideea de a uni tineri artisti, cel mai recent proiect TeaM cuprinde mai multe zone de interes, printre care textul spectacolului, compus din creatiile tanarului poet Tiberiu Neacsu, poezii si poeme, unele publicate, iar altele prezentate in premiera, sau prezenta in spectacol a muzicii live, potrivit unui comunicat din partea regizorului, Arcadie Rusu.

Spectacolul este creat exclusiv pentru spatiul oferit de Ateneul Roman. Spatiul prezentat in spectacol este unul al judecatii si al purificarii, un spatiu de trecere dintr-o dimensiune in alta, cu personaje si problematici cat mai diverse. Este folosita o simbolistica puternica vizual, prin aparitia unor repere recognoscibile, general valabile: judecata, purgatoriu, viata, moarte. Fiecare om-personaj vine cu povestea si cu problematica lui, aduce pe scena intreaga sa lume, per ansamblu se creeaza atmosfera de ireal, de vis iluzoriu in care personajele traiesc impreuna si separat in acelasi timp.

Accentul cade pe absurdul vietii si a ceea ce urmeaza, pe imprevizibilul ce ne asteapta, o tema etern valabila, dar exprimata intr-un limbaj contemporan, care presupune si o interferenta a dansului, teatrului, muzicii si poeziei, se mai arata in comunicatul regizorului.