Oferta Bucurestiului de 1 Iunie are de toate pentru toti: de la filme cu desene animate la pret redus si ateliere de mesterit oale din lut, la vizite de distractie la Palatul Victoria si vanatoare de comori la Gradina Botanica. Ca de fiecare data, nu vor lipsi spectacolele de teatru, muzica, baloanele, vata de zahar si petrecerile cu clovni.

MUZEUL TARANULUI. „Veniti sa ne copilarim cu baloane inaripate, jucarii din lut, placinte si prajituri, si vata de zahar!“. Asa suna invitatia la Muzeul Taranului Roman, unde sarbatoarea tine doua zile - astazi si maine. Publicul de gradinita va putea incerca roata olarului cu ajutorul lui Nea Mitica din Piscu sau va putea inalta baloane cu George. Maine, de la ora 10.00, muzeul va fi rezervat desenelor animate, filmelor documentare si atelierului de animatie, organizate in cadrul festivalului One World Romania.

LA GUVERN. Cu dedicatie pentru piticii tarii e si invitatia facuta de guvern. Copiii sunt asteptati astazi sa ia la pas Palatul Victoria, intre orele 10.00-15.00. Vor putea fi vizitate Sala Muntenia, in care sunt organizate sedintele saptamanale ale Cabinetului, Sala Transilvania, in care vor fi expuse picturi ale elevilor din liceele de arta, Sala Moldova, in care se desfasoara intalnirile oficiale ale primului-ministru, si Cabinetul premierului.

PETRECERI IN PARC. Gradinitele Bambi isi muta sediul in Parcul National, langa Teatrul de Vara, astazi, de la ora 10.00 la ora 13.00. „Meniu“ de petrecere: desen, origami, experimente stiintifice si concursuri sportive. Pentru ca programul sa mearga ca pe roate, copiii sunt invitati sa vina cu bicicletele si rolele. Petrecerea se da si in Parcul „Al.I. Cuza“. Razvan Gogan, pustiul care a fost presedinte pentru o zi, si sora lui, Andra, isi lanseaza albumul „Intr-o zi voi fi vedeta“ (ora 11.30), intr-un spectacol regizat de Radio Itsy Bitsy.

CLOVNI IN GRADINA BOTANICA. Teatru din povesti, clovni, plimbari printre plante de tot felul si o vanatoare de comori - Gradina Botanica „Dimitrie Brandza“ le face program, pentru maine, si celor mici, si celor mari. Cu o ora inainte de pranz, pe aleile gradinii se vor plimba clovni si copii in cautare de comori. „Printul Fermecat“ joaca teatru de la ora 12.00, iar „Alba ca Zapada“ - de la 16.00.

OPERA & TEATRU. Basmul simfonic „Petrica si lupul“, compus de Serghei Prokofiev, poate fi vazut la Opera Nationala de la ora 11.00. Dupa spectacol, copiii, ghidati de Maia Morgenstern, sunt invitati la desene pe asfalt. Cu povesti va asteapta si Teatrul „Ion Creanga“ - „Samanta vrajita“, spectacolul in maniera Commediei dell’Arte, se poate vedea gratis (ora 11.00) -, si „Tandarica“ - unde urca pe scena papusile din „Frumoasa din padurea adormita“ (ora 10.00, pret bilet - 5,3 lei). Si actorii Teatrului Masca profita de 1 Iunie si ies in strada. Picii isi pot lua parintii de mana ca sa mearga la spectacolele aduse in dar: „Prostia omeneasca“ (Cismigiu, ora 11.00), „Actorii“ (Crangasi, ora 11.00), „Clovnii“ (Bazilescu, ora 14.00; Cismigiu, ora 19.00).

IKEA. Cumparatorii de gradinita care vin la magazinul de mobila, de la ora 12.00, vor fi intampinat i, chiar de la intrare, de clovni pe catalige, cu baloane, scamatorii si jonglerii. In atelierul amenajat pentru ei in magazin, cei mici vor putea confectiona fluturi, pasari si alte figurine din hartie. Dupa o sesiune de face-painting, picii vor putea savura si o inghe- tata, oferita gratis de gazde.

GREEN. Pe Calea Victoriei se pune la cale un eveniment experimental de zile mari. Green Hours va asteapta, dupa ora 20.00, cu „Biluna Jam Session“: 20 de copii din zona Rahova-Uranus vor face spectacol alaturi de muzicienii Ati de Chile, Electric Brother, Emi, Iordache, Mandela si Sasha.