Social 31 Mai 2008 15:13
Costel Busuioc si Julio Iglesias vor canta, in duet, in patru orase din tara, localitatile alese fiind Cluj (14 iulie), Iasi (16 iulie), Constanta (19 iulie) si Brasov (22 iulie), intr-un turneu organizat de Centrul International Antidrog si pentru Protectia Drepturilor Omului (CIADO), informeaza NewsIn.

"Fiind an electoral, toti artistii au angajamente electorale. Am apelat la o vedeta internationala si un tanar talent in ascensiune. In timpul concertelor, care se vor desfasura pe parcursul a doua ore, va fi si un duet Iglesias - Busuioc", a declarat, vineri, la Iasi, in conferinta de presa, vicepresedintele CIADO, Anghel Stoian.

Potrivit acestuia, concertele vor fi tinute pe stadioanele din cele patru orase. "In maximum o saptamana vom da publicitatii si costul unui bilet", a mai spus reprezentantul CEADO.

Evenimentul este organizat de CIADO in cadrul Proiectului National Cultural “Arta contra drog”, demarat in luna martie, la Bucuresti, cu spectacolul sustinut de Joaquin Cortes. In cadrul proiectului, CIADO, alaturi de Asociatia Culturala de Muzica, Teatru si Film “Dracula”, va mai organiza o serie de campanii antidrog in tara, prima de acest fel urmand a se desfasura in sezonul estival, pe litoral.

“Vom face si o campanie de depistare a consumului de droguri in peste 1.000 de scoli din 30 de localitati, ce va debuta la inceperea anului scolar. Mai intai, vom identifica, printr-un sistem revolutionar, ce tipuri de droguri se conuma, iar ulterior vom demara actiuni de combatere”, a declarat, Gigel Lazar, reprezentant al CEADO.

Acesta a adaugat ca sistemul se refera la depistarea tipurilor de droguri consumate prin pulverizarea, cu spray-uri speciale, obiectelor cu care elevii intra in contact (banci, toaleta etc). Ulterior, in combinatie cu anumite substante chimice, reprezentantii CIADO afirma ca pot determina ce tip de drog este consumat.

Costel Busuioc, fost muncitor in constructii pe santiere spaniole, a castigat, in luna martie 2008, un concurs organizat de o televiziune din Spania, denumit “Turnul Babel”. Datorita prestatiei sale, a fost supranumit “Pavarotti din Banat”, el semnand dupa competitie un contract cu Casa de Discuri Sony BMG.

Julio Iglesias revine in Romania, dupa ce a tinut, in anul 2007, un turneu in cinci orase din tara in care si-a promovat albumul “Romantic Classics”. Este pentru prima data cand cei doi sustin un duet, la numai patru luni de cand Costel Busuioc s-a facut remarcat pe scena muzicala internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.