Social 31 Mai 2008 11:21
Cele trei persoane arestate, care fac parte din reteaua de inselaciune imobiliara din Sectorul 1, neaga acuzatiile. In aceasta dimineata, recursul lor a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii au emis miercuri, 28 mai, la cererea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, mandate de arestare preventiva pe numele lui Georgel Lautarum pentru complicitate la tentativa de inselaciune, Marianei Jarcu, pentru inselaciune, uz de fals si fals privind identitatea, si pe numele lui Victor Mandache, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

Tribunalul Bucuresti a apreciat, asupra pericolului reprezentat de cercetarea in stare de libertate a persoanelor retinute de procurori, ca se justifica arestarea preventiva, in special cu privire la Georgel Lautaru si Mariana Jarcu, deoarece "nu au o ocupatie si nici venituri care sa le asigure un trai decent". Magistratii au argumentat ca in practica se tine cont de mai multe aspecte, printre care natura si gravitatea faptelor, urmarile produse, circumstantele personale ale inculpatilor.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a retinut ca pericolul se raporteaza atat la infractiunea imputata, cat si la persoana inculpatilor, care au negat constant comiterea faptelor. Tribunalul Bucuresti a mai retinut in incheierea data publicitatii, ca "probele si indiciile temeinice pot conduce la retinerea unei suspiciuni rezonabile in sensul existentei unor date, informatii care sa convinga un observator obiectiv si impartial ca este posibil ca o persoana sa fi savarsit o fapta prevazuta de legea penala".

Impactul asupra opiniei publice se va diminua prin arestarea preventiva a inculpatilor, arata Tribunalul Bucuresti in incheierea de miercuri, prin care cei rei membri ai retelei, au primit mandat de arestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.