Dupa succesul din anii precedenti al manifestarilor din cadrul Zilei Maghiare a TIFF-ului, cu proiectii si recitaluri speciale care au incins atmosfera de la Meeting Point, festivalul clujean le pregateste spectatorilor o noua surpriza inter-culturala: Ziua Rroma pregateste un program plin de culoare, care va atrage in mod sigur atentia spectatorilor romani si straini.

Pe 31 mai, la Meeting Point si cinematografele Arta si Victoria, spectatorii TIFF vor intra in contact atat cu boemia lui Elvis Romano din Viva, Constanta! (Romania, 2006, r. Ambrus Emese) sau a fanfarelor din Clejani filmate de Alexandra Gulea in Azi eram frumoasa, juna (Romania, 2008), cat si cu laturi mai putin romantice ale existentei poporului rrom, in documentarul polemic Me Sem Baxtalo...? / Sunt norocos...?, semnat de Oana si Tudor Giurgiu.

Inainte de proiectia filmului celor doi, de la ora 20:30, starul muzicii Rock’n’Rrom, colegul de turneu al celor de la Nightlosers si vedeta din filmele regizorului Cristian Nemescu, Elvis Romano, va oferi la Meeting Point TIFF - curtea Muzeului de Arta, un recital extraordinar de cover-uri in engleza, romana si rromales dupa piese clasice apartinand „Regelui” Elvis Presley, dar si creatii originale in acelasi stil.

Un eveniment special in cadrul proiectiilor Ziua Rroma il constituie prezenta la Cluj-Napoca a reputatului regizor militant sarb Zelimir Zilnik, venit sa discute cu publicul TIFF despre prejudecati, sanse si nedreptati asa cum apar ele in fata camerei de luat vederi in trilogia dedicata tanarului rrom Kenedi Hasani.