Social 30 Mai 2008 11:00
Costel Busuioc, castigatorul concursului Hijos de Babel din Spania, isi va lansa primul sau album, produs cu Sony BMG, in Romania pe 9 iunie, ocazie cu care va avea si prima aparitie in public, potrivit reprezentantilor casei de productie.

“Mi s-a spus sa ma pregatesc sa cant”, a declarat pentru NewsIn Costel Busuioc, precizand ca nu cunoaste detalii despre recitalul pe care il va sustine. Interpretul de arii de opera care a castigat, pe 12 martie, finala competitiei Hijos de Babel, organizata de televiziunea publica spaniola, prin care a obtinut un contract cu producatorul Sony BMG, si-a lansat in urma cu doua zile primul album in Spania, urmand sa il prezinte si publicului romanesc pe 9 iunie, cand va veni in tara. Cu ocazia acestei vizite, el va canta pentru prima data in public.

Primul album muzical din cariera lui Costel Busuioc contine de la arii de opera si cantonete, pana la celebrul hit "Yesterday" al formatiei Beatles. "Debutul sau discografic reflecta aria larga pe care vocea sa poate sa o acopere, el interpretand, pe acest prim album, atat opera (Puccini), cat si romante (Leoncavallo) si cantonete napolitane (Santa Lucía), trecand prin refrene clasice populare, precum "Ojos de Espana" si "El mundo", fara a uita melodiile grupului Beatles ("Yesterday"), ariile de inspiratie spaniola ("La malaguena") si teme inedite compuse exclusiv pentru el ("Vivo" si "Con la espuma del mar")", se arata pe site-ul click2music.es.

Supranumit "Pavarotti din Banat", Costel Busuioc a reusit in aceasta primavara sa se califice in finala concursului pe care a si castigat-o, "Hijos de Babel". Victoria lui Busuioc a contribuit la promovarea imaginii cantaretului in tara natala, dar si la producerea unui album, cu Sony BMG.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat atunci ca intentioneaza sa sprijine financiar organizarea unor concerte ale lui Costel Busuioc in spatii publice din Spania, pentru ca acesta sa fie cunoscut de comunitatile de romani din aceasta tara, dar si sa ii ofere lui Costel Busuioc o bursa pentru studii de canto si teoria muzicii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.