Pietele agroalimentare Domenii si Obor din Bucuresti au devenit de ieri piete ecologice, in urma programului Life Ecomarket, realizat de Primaria Municipiului Bucuresti, cu sprijin financiar al Uniunii Europene.

Pentru certificarea si eco-etichetarea pietelor, acestea trebuie sa indeplineasca anumite standarde de performanta, iar principalele aspecte avute in vedere in acest sens au fost: nivelul consumului de apa, de energie electrica si termica, producerea, depozitarea si colectarea deseurilor si alte aspecte care pot afecta direct sau indirect mediul.
Pentru ca indeplinesc aceste conditii, cele doua piete din Bucuresti au fost declarate piete ecologice, fiind primele din Romania.

Astfel, a fost elaborata metoda de evaluare a impactului asupra mediului a activitatilor desfasurate de magazinele alimentare cu desfacere cu amanuntul din cele doua piete alimentare, fiind elaborata schema de eco-etichetare, ca metoda de stimulare a comercializarii de servicii si produse "verzi" naturale crescute fara ingrasaminte chimice, ceea ce va inlesni clientilor alegerea acestora.
Criteriile de eco-etichetare sunt determinate pe baza principiului conform caruia eco-eticheta se acorda doar acelor produse si servicii care au cel mai mic impact asupra mediului, iar criteriile urmeaza sa fie actualizate periodic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.