Social 29 Mai 2008 12:19
Cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu debuteaza maine cu o productie a Teatrului National Radu Stanca prezentata in premiera, "Astazi nu se fumeaza", un spectacol jucat intr-un autobuz.

Regia apartine regizorului Gavriil Pinte, renumit pentru montarile sale in spatii alternative si se bazeaza pe versurile lui Iustin Panta si Mircea Ivanescu. Acelasi regizor a montat si piesa "Un tramvai numit Popescu", jucata in tramvaiul care leaga Sibiul de Rasinari, spectacolul fiind prezentat in ultimele doua editii ale Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Tot in premiera, in prima zi de festival, Silviu Purcarete isi va prezenta cea mai noua creatie, piesa „Lulu", informeaza NewsIn.

Programul primei zile va continua cu o piesa semnata de regizorul danez Eugenio Barba, care va aduce pentru prima data in Romania un spectacol - „Salt", prezentat de actorii teatrului Odin, care are la baza romanul sub forma de scrisori "Se face tot mai tarziu" al lui Antonio Tabucchi.

Manifestarile din Piata Mare vor incepe la ora ora 20.30, cu francezii de La Goutte au Nez, o fanfara formata din opt muzicieni. Concertul serii va fi sustinut de trupa Zdob si Zdub.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.