Social 29 Mai 2008 12:11
Ghidul turistic Lonely Planet publica informatii negative despre Romania. Hoti de buzunare, taximetristi care nu folosesc aparatul de taxat, caini vagabonzi si soferi nervosi si imprudenti in traffic, sunt doar cateva repere oferite turistilor straini despre Romania in ghidul Lonely Planet, dupa cum informeaza Realitatea TV.

Ghidul turistic realizat in 2008 avertizeaza ca, mai ales in Bucuresti si Brasov, dar si in Constanta, Iasi si Timisoara, turistii pot fi victimele hotilor de buzunare. De aceea, vizitatorii sunt sfatuiti sa isi tina geanta in fata, si nu la spate. Ei sunt asigurati ca nu vor fi astfel identificati ca turisti, deoarece si localnicii aplica acelasi "sistem", potrivit Realitatea TV.

Aceeasi perspectiva o prezinta si Antena 3: Romania are, din nou, probleme de imagine. Turistii straini sunt sfatuiti sa isi tina geanta in fata, sa se fereasca de cainii maidanezi si sa fie atenti la aparatele taximetristilor.

Totusi, parerile turistilor care au vizitat Romania sunt impartite. Site-ul Lonely Planet arata si partea frumoasa a Romaniei. Turistii vorbesc despre noptile de clubbing din Bucuresti si despre locuri deosebite care merita sa fie vizitate: Sinaia, Brasov, Cluj sau Curtea de Arges.

Pe forumul site-ului, turistii isi impartasesc impresii diverse din calatoriile lor in Romania, dar viziunile lor nu sunt atat de sumbre.

“Am fost in Romania de cateva ori si toate experientele mele au fost deosebite”, spune un turist.

“Gasesc Roamania o tara sigura. In general este o tara draguta, cu oameni primitori, mai ales. In Bucuresti trebuie sa iti ai grija de geanta, din cate am observant, desi eu nu am fost victima a unui atac. Va sfatuiesc sa aveti grija la taximetristi si la preturile pe care acestia le practica, pentru a nu fi pacaliti”. Acelasi turist mentioneaza si experienta avuta in Bucuresti, cu o persoana care s-a dat drept politist. “Am vizitat de asemenea Brasovul si Sighisoara si nu am avut problemele din Bucuresti. Nu m-am simtit nici o clipa amenintat in orice clipa si nesigur. Fara indoiala am sa ma intorc in Romania. In afara celor cateva problem pe care le-am mentionat, Romania o tara draguta,romanii foarte prietenosi si foarte saritori”, concluzioneaza turistul strain.

“Am vizitat Romania singura, timp de doua saptamani si jumatate. Si in tot acest timp nu am avut nici o problema. Am calatorit cu trenuri care merg cu viteze mici si am stat la hoteluri. Am intalnit multi oameni interesanti”, marturiseste o alta turista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.