Social 28 Mai 2008 03:57
Romania a devenit un punct turistic care ofera senzatii tari chiar daca turistii straini vor sau nu asta. Ghidul Lonely Planet ofera doritorilor de vacante o imagine a Romaniei mai mult decat macabra, desi o parte din aceste lucruri sunt adevarate. Fata urata a tarii noastre este data in acest ghid de hotii de buzunare, de taximetristii care taxeaza “dupa ochi”, de ospatarii care umfla nota de plata sau de cainii vagabonzi.
“Tineti-va gentile cu fermoarul tras si, daca este posibil, inchise. Taierea gentii este un risc, asa ca trebuie sa va tineti geanta la vedere”, sunt avertizati turistii care vor sa ne viziteze tara. Ghidul citat de Mediafax avertizeaza ca în Bucuresti si Brasov, în principal, dar si în Constanta, Iasi, Suceava si Timisoara, turistii sunt supusi anumitor pericole care ar putea sa le strice vacantele. “Vi se arata un meniu cand va asezati la masa si vi se da un alt meniu, cu preturi mult mai mari, împreuna cu nota de plata. În unele cazuri, nu este operata vreo schimbare de meniu, dar se uita sa vi se spuna ca pretul este la suta de grame pentru orice produs din carne si ca 400 de grame reprezinta portia minima”, se arata in ghid. O alta problema majora pentru turisti o reprezinta, potrivit autorilor publicatiei, taximetristii romani, care profita din plin de necunostinta de cauza a strainilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.