Social 28 Mai 2008 03:48
IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a socat lumea ortodoxa dupa ce s-a impartasit la o slujba greco-catolica.
„Un eveniment extraordinar, care a onorat intreaga audienta, cu o semnificatie religioasa si istorica cel putin egala cu cea a Revolutiei anticomuniste pornite de la Timisoara.“ Astfel a fost caracterizat pe un site greco-catolic momentul impartasirii mitropolitului Nicolae, dintr-un potir ce i-a fost dat chiar de nuntiul apostolic in Romania, in cadrul unei ceremonii de sfintire a unei biserici greco-catolice ce a avut loc duminica. Episodul este relatat in detaliu: „IPS Nicolae Corneanu a plecat din mijlocul credinciosilor si a urcat la altar, unde a cerut permisiunea de a se impartasi. Ca raspuns, Excelenta sa Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiul Papal in Romania, conform traditiei, i-a dat in mana Inalt Preasfintiei Sale Nicolae Sfantul Trup, dupa care i-a fost inmanat potirul cu Sangele Domnului din care Inalt Preasfintia Sa Nicolae s-a impartasit singur“.

Chiar daca este primul gest de acest fel facut in fata unei asistente atat de mari, de peste 2.000 de persoane, preotii greco-catolici nu-l considera o surpriza, venind din partea IPS Nicolae: „La noi, in Banat, nu exista probleme de genul celor din Ardeal, intre greco-catolici si ortodocsi. Aici este pace, unitate si buna fratietate“, spune preotul Ioan Chisarau, parohul Bisericii Greco-Catolice „Sf. Maria - Regina Pacii si a Unitatii“, ce a fost sfintita duminica la Timisoara. „Impartasirea Inalt Prea Sfintitului Nicolae este un gest firesc, caci separatismele dintre cele doua biserici au fost facute de oameni si nu-i plac lui Isus. Doar jurisdictia difera - Biserica Greco-Catolica apartine de Papa, iar cea Ortodoxa de Patriarhul Daniel -, insa avem aceleasi sacramente. De ce nu s-ar impartasi un ortodox la noi: nu este prezent Hristos la noi in biserica? El se coboara si in altarul ortodox, si in cel greco-catolic“, spune parohul din Timisoara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.