Social 28 Mai 2008 17:46
Regizorul Marian Crisan, castigatorul premiului Palm d'Or, de la Cannes, pentru scurtmetraj, va primi titlul de cetatean de onoare al orasului Salonta, localitatea sa natala, transmite corespondentul NewsIn.

Primarul orasului, Torok Laszlo, a declarat, marti, ca deja a fost initiata o Hotarare de Consiliu Local, prin care regizorul sa primeasca titlul de cetatean de onoare, pentru ca a facut Salonta cunoscuta. „Succesul lui este un mesaj pentru tinerii din Romania ca si daca ramai acasa poti sa te afirmi pe plan international”, a spus primarul.

Regizorul Marian Crisan, este asteptat sa ajunga la Salonta, dupa ce-si va lansa filmul „Megatrin” si la Transilvania International Film Festival 2008, de la Cluj.

Regizorul roman Marian Crisan a castigat trofeul Palme d'Or al sectiunii de scurtmetraj la cea de-a 61-a editie a Festivalului de la Cannes, cu filmul "Megatron".

Filmul spune povestea unui baietel aflat in pregul celei de-a opta aniversari, care traieste numai cu mama sa intr-un sat din afara Bucurestiului. De ziua lui, mama il duce pe Maxim la Mc Donalds, in oras, unde Maxim va face tot posibilul sa isi intalneasca tatal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.