Social 28 Mai 2008 17:28
Aproximativ 70 la suta dintre elevii de clasele a VII-a si a VIII-a au obtinut note de trecere la teza cu subiect unic de limba si literatura romana din semestrul al II-lea, se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn de biroul de presa al ministerului Educatiei.

La clasa a VII-a, au primit note de trecere 71,28 la suta dintre elevi, in vreme ce, la clasa a VIII-a, procentul celor care au luat note mai mari de 5 este de 69,10 la suta.

La clasa a VII-a, cel mai bine pregatiti au fost elevii din Mehedinti, Olt si Gorj, unde peste 80 la suta dintre candidati au promovat. La polul opus se afla Harghita, cu o rata de promovare de 55 la suta.

La clasa a VIII-a, rata de promovare a fost mai mare de 70 la suta in Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Suceava si Olt, in vreme ce, in Harghita, au luat note de trecere doar 51,58 la suta dintre elevi.

Cele mai multe note de 10 s-au obtinut in Bucuresti. La nivelul intregii tari, 2 la suta dintre elevii claselor a VII-a si 3 la suta dintre cei ai claselor a VIII-a au obtinut nota maxima.

Rata de participare la examen a fost de 95,74 la suta la calsa a VII-a si 96,65 la suta la clasa a VIII-a.
Opt elevi de clasa a VII-a si trei elevi de a VIII-a au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa
copieze.

Rezultatele nu cuprind si notele de dupa rezolvarea contestatiilor. Acestea pot fi depuse in cursul zilei de joi.

Conform metodologiei aprobate de ministerul Educatiei, in acest an, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala. Exceptie fac liceele sau clasele unde se sustin si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/limba materna sau probe de aptitudini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.