Ziua Mondiala Anti-Fumat reuneste fumatori din intreaga lume intr-un angajament de a renunta la tutun, conform unui comunicat de presa al Nicorette.

Un studiu publicat de Organizatia Mondiala pentru Sanatate, jumatate din cei 650 de milioane de fumatori din lumea intreaga vor muri din cauza unor boli provocate de tutun. Sarbatorita in fiecare an, incepand cu 1988, Ziua Mondiala Anti-Fumat reprezinta o oportunitate pentru fumatori de a scapa de adictie si de a se bucura de prima zi din restul vietii lor.

In Romania, zilnic se fumeaza peste 5 milioane de pachete de tigari. Insa 89% dintre fumatorii din Romania intentioneaza sa reduca numarul tigarilor sau sa renunte complet la fumat.

Conform celor mai recente date, peste 30% dintre adultii din Romania fumeaza. Mai grav este ca fumatorii impatimiti se formeaza inca din adolescenta, arata Antena 3.

Astfel, 33.000 de romani mor anual, din cauza unor boli cauzate de fumat. Aceasta este concluzia unui studiu al Centrului pentru Politici de Sanatate. De asemenea, fumatorii traiesc, in medie, cu 21 de ani mai putin decat nefumatorii.