Social 27 Mai 2008 04:16
Elevii si parintii nu trebuie sa fie conditionati de profesori pentru a strange bani pentru cadourile de sfarsit de an scolar.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis o nota prin care precizeaza ca scolile nu trebuie sa oblige parintii sa dea bani pentru fondul clasei.

“Conform Regulamentului de Organizare si Functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, contributia in bani a parintilor elevilor destinata intretinerii, modernizarii bazei materiale a clasei nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu poate limita, in nici un caz, exercitarea de catre elevi a drepturilor acestora.

Contributia se colecteaza si se administreaza numai de catre comitetul de parinti fara implicarea cadrelor didactice”, se precizeaza in nota inspectoratului. Totodata, se interzice personalului didactic sa conditioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestatiei didactice la clasa de obtinerea oricarui tip de avantaje de la elevi sau de la parinti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.