Social 27 Mai 2008 13:08
Marsul gay sustinut sambata 24 mai s-a desfasurat fara probleme majore. Aproximativ 300 de persoane au participat la marsul diversitatii care a inceput la ora 17:00 de la intersectia Bulevardului Decebal cu strada Nerva Traian.

Reprezentanti ai minoritatilor sexulale din Romania au avut ca invitati speciali si politicieni din cadrul Parlamentului European, dar si cativa reprezentanti ai bisericilor protestante din Anglia.

Ambasadorul Suediei in Romania Mats Aberg si europarlamentarul Michael Cashman au tinut o prelegere inaintea inceperii paradei indemand populatia la toleranta fata de minoritatile sexulale din Romania. De asemenea Mats Aberg a sustinut ca este bucuros sa se afle alaturi de participanti subliniand ca : "Este pacat ca trebuie sa existe astfel de marsuri pentru ca lumea sa recunoasca un lucru atat de normal si de natural".

Traseul paradei a fost cu pornire la ora 17:00 de la intersectia Nerva Traian cu bulevardul Decebal, continuat cu Piata Unirii - Piata Constitutiei si terminat in apropierea Parcului Izvor in jurul orei 19:00.

Pentru a preveni incidentele, Politia Capitaliei alaturi de Jandarmerie au sporit numarul polististilor si jandarmilor pentru aceasta manifestatie la aproximativ 1000 de persoane, astfel ca au fost mobilizati pentru acest eveniment forte speciale din cadrul S.P.I.R. ( Serviciul Politiei de Interventie Rapida), 10 patrule Calare, politisti de la investigatii criminale, rutiera sau oridine publica. Participantii la parada au fost flancati pe toata desfasurarea evenimentului de camioane ale jandarmeriei pentru a preveni aruncarea obiectelor din parte celor care asistau de pe margine.

Polititstii au ameandat patru tineri pentru ca nu au vrut sa se legitimize si alte 35 de persoane adunate intr-un grup au fost duse la Sectia 10 din Bucuresti pentru verificari.

Marsul diversitatii a fost precedat sambata dimineata de un mars sutinut de reprezentantii asociatiei Noua Dreapta, mars de protest inceput la ora 12:00 din fata Palatului Regal si terminat in jurul orei 13:30 la Dealul Mitropoliei. Manifestantii au fost inconjurati de jandarmi si politisti de la ordine publica pentru a prevenii incidentele pe parcursul evenimentului.

Foto: Oana Dusa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.