Social 26 Mai 2008 00:29
Vama Veche trece printr-un proces de ecologizare. Astfel ca, pana in 2009 vor disparea toate sezlongurile si umbrelele de plaja din plastic, acestea vor fi inlocuite cu obiecte similare din materiale naturale.

Lemnul, stuful si rachita sunt materialele naturale pe care se va miza in procesul de ecolocizare
al statiunii.

Potrivit Romania Libera, decizia a fost luata in urma discutiilor dintre reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), ai Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural, ai Primariei Limanu, ai firmelor care au afaceri in zona si are ca scop mentinerea specificului statiunii.

"Marea revolutie este ca am inceput despartirea de plastic. Adica, pe plaja, mobilierul ar urma sa fie
exclusiv din materiale naturale: lemn, stuf, rachita. Intreprinzatorii din statiune nu au avut nimic impotriva
umbrelelor din stuf, dar au privit cu scepticism propunerea de inlocuire a sezlongurilor din plastic. Aici
a fost subiectul principal al discutiei, cum vor reusi intreprinzatorii sa faca aceasta tranzitie de la plastic
la lemn astfel incat sa nu piarda foarte mult bani. De aceea, am decis ca sezonul 2008 sa fie unul de tranzitie de la plastic la lemn, iar lucrurile sa fie schimbate in totalitate din 2009", a declarat presedintele Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural, Mircea Toma, citat de Ziua.

Curentul anunta ca proprietarii de pensiuni si active de plaja, care nu vor respecta aceste solicitari, risca sa le fie suspendat dreptul de folosinta a plajelor.

La inceputul lunii martie a fost incheiat un protocol de colaborare pentru mentinerea specificului zonei Vama Veche pentru o perioada de doi ani, pana in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.