Doua vagoane ale acceleratului 1.643 au sarit de pe sine in jurul orei 3:55, cand trenul se afla intre statiile Salva si Halta Cosbuc. „Incidentul s-a produs din cauza precipitatiilor abundente care au provocat caderi masive de stanci, busteni si pietris peste linia de cale ferata”, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR.

La fata locului s-au deplasat de urgenta atat reprezentantii Regionalei de Cai Ferate Cluj, ai Politiei TF si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cat si echipaje ale Pompierilor si Serviciului de Ambulanta. La indepartarea namolului si a resturilor vegetale de pe sinele de cale ferata au lucrat aproximativ 30 de muncitori.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie, primul dintre cele doua vagoane deraiate a fost repus pe sine abia dupa cinci ore si jumatate de la producerea incidentului. Circulatia a fost redeschisa in jurul orei 13:00, atunci cand prin zona a trecut garnitura unui tren ce facea legatura intre Timisoara Nord si Sighetu Marmatiei. In cele cele noua ore cat s-a lucrat la eliberarea caii ferate, toti pasagerii trenurilor care nu si-au putut urma traseul au fost transbordati cu mijloace auto intre localitatile Salva si Cosbuc.