Social 24 Mai 2008 17:46
Cateva zeci de familii din satul iesean Giurgesti, comuna Costesti, au ramas izolate de restul comunitatilor locale in urma ploilor din ultimele 24 de ore, situatia fiind inrautatita de alunecarile de teren din zona, care au distrus un drum, potrivit prefectului interimar de Iasi, Marius Bodea, transmite NewsIn.

"Masinile nu pot intra in zona si chiar accesul pietonal este o problema deoarece exista pericol de accidentare. De doua zile copiii nu au mai mers la scoala. In aceasta situatie sunt 30 de gospodarii", a declarat, vineri, in conferinta de presa, prefectul de Iasi, adaugand ca a cerut primarului localitatii sa adopte masuri de urgenta pentru consolidarea versantului, transmite cores.

Conform prefectului, singura solutie este alocarea, in regim de urgenta, a unor fonduri de la bugetul judetean, iar Serviciul Public de Administrare a Drumurilor Judetene sa efectueze lucrari de consolidare acolo unde eroziunea este mai accentuata. O decizie in acest sens ar urma sa fie adoptata, sambata, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

"Am cerut administratiei locale sa monitorizeze fenomenul. Alunecarile de teren pot continua in zilele urmatoare. Este o casa, unde locuiesc copii si persoane bolnave, care a fost partial afectata, existand riscul de prabusire. Deocamdata, nu am adoptat masura evacuarii locuitorilor din zona", a mai spus prefectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.