Social 23 Mai 2008 04:08
Daca s-ar schimba sistemul, asiguratii ar beneficia de tratamente mai bune
Functionarea asigurarilor private de sanatate in Romania este amanata la nesfarsit. Conform unui program administrat de Ambasada Marii Britanii, un prim pas in eliminarea coruptiei ar fi functionarea acestui sistem.

Introducerea asigurarilor voluntare de sanatate si a coplatilor ar putea duce la eliminarea spagilor catre medici si asistente, dar si la limitarea fraudelor administrative din sanatate. Conform unui proiect finantat prin programul Global Opportunities Fund – Reuniting Europe, acest lucru ar duce la scaderea
incasarii unor sume de bani pentru servicii care nu au fost niciodata efectuate cu pana la 2% din cheltuielile publice cu sanatatea. "In Romania nu exista o corelatie intre starea de sanatate a populatiei si banii cheltuiti. Se pare ca, daca urmarim acest sistem, oricat de multi bani s-ar introduce, nu se observa nici o schimbare", a declarat Bogdan Lazarescu de la firma de consultanta Legicon.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.