Social 23 Mai 2008 19:40
O batrana si doi copii din comuna hunedoareana Vata de Jos au ramas blocati in casa, joi dupa-amiaza, in urma inundatiilor, fiind salvati de o echipa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si de pompieri voluntari din comuna, transmite corespondentul NewsIn.

Un localnic din satul Cazanesti, comuna Vata de Jos, a anuntat, azi dupa-amiaza, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ca o femeie batrana si doi copii sunt izolati intr-o casa afectata de scurgerile de pe versanti, in urma unei ploi torentiale. O echipa formata din noua subofiteri, un ofiter si seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, insotiti de pompierii voluntari din Vata de Jos, au participat la operatiunea de salvare a sinistratilor. Interventia a fost foarte dificila, deoarece drumul de acces spre satul Cazanesti este acoperit de torenti.

In orasul Brad, o ploaie torentiala, care a durat mai putin de o ora, a inundat patru strazi. de asemenea, centrul comunei Criscior este sub ape, din cauza cresterii nivelului raului Crisul Alb. Zeci de curti au fost inundate, iar malul raului s-a surpat pe un segment de sase-sapte metri, angrenand in cadere si un stalp de curent electric. Din cauza acestei alunecari de teren, comuna Criscior a ramas fara curent electric. In zona afectata intervin 12 angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cu mai multe motopompe.
De asemenea, mai multe gospodarii din satele Salistea Baita, Bucurestii Bradului si suburbia Bradului, Taratel sunt inundate. Acolo intervin mai multe echipe de pompieri, cu trei motopompe.

Din cauza vijeliei, satul Sacaramb a ramas fara curent electric, un transformator fiind distrus de vantul puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.