Social 23 Mai 2008 12:56
Reprezentantii minoritatilor sexuale din Romania si cei ai Bisericii vor fi fata in fata azi in Capitala, la dezbaterea "Religie si homosexualitate", in cadrul evenimentului Gay Fest 2008, relateaza NewsIn.

Dezbaterea este organizata de asociatia Accept, care apara si promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din Romania, in colaborare cu Metropolitan Comunity Churces (MCC), din Statele Unite.

MCC este o asociatie religioasa formata din fosti preoti si enoriasi neacceptati de Biserica si de comunitate dupa ce au dezvaluit ca apartin unei minoritati sexuale.

La dezbatere sunt asteptati sa participe si preoti din Romania, desi, potrivit Accept, Patriarhia Romana nu a confirmat, oficial, ca va trimite reprezentanti la discutiile programate la ora 18.00, la sala Union a Cinematecii Romane.

"Invitatia la dezbatere a fost publica, insa, desi Patriarhia nu a dat un raspuns privind participarea la acest eveniment, este foarte probabil ca vor veni atat preoti, cat si studenti la Teologie, pentru ca asa s-a intanplat si in anii precedenti, la actiuni similare. Ne dorim, oricum, o dezbatere civilizata, care sa ofere, in final, un mesaj alternativ la pozitia actuala a crestinismului in privinta homosexualitatii. Ne dorim sa se inteleaga, inainte de toate, ca persoanele LGBT, chiar daca au o alta identitate sexuala decat majoritatea, nu sunt persoane fara credinta si au, la randul lor, o identitate religioasa", a precizat, pentru NewsIn, directorul executiv al Accept, Florentina Bocioc .

In acest an, evenimentul Gay Fest, organizat pentru promovarea tolerantei si diversitatii, se va incheia sambata, 24 mai, cu un mars intitulat „Aceleasi drepturi!”. Marsul, programat in intervalul 17.00-19.00, va avea ca punctul de plecare intersectia bd. Decebal - str. Nerva Traian si se va desfasura pe traseul Bd. Decebal - Piata Unirii - Piata Constitutiei - bd. Libertatii - parcul Izvor.

In replica la manifestarile din cadrul GayFest 2008, asociatia "Noua Dreapta" va organiza, tot sambata, un mars pentru promovarea normalitatii, peste o mie de politisti si jandarmi fiind mobilizati pentru prevenirea eventualelor incidente. Potrivit Jandarmeriei, marsul este programat sa se desfasoare intre orele 11.30-13.15 si va avea urmatorul traseu: intre orele 11.30 - 12.00 va avea loc adunarea participantilor in Piata George Enescu, iar intre orele 12.00 - 13.15 va fi programat marsul pe traseul: Piata George Enescu - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - B-dul Natiunile Unite - B-dul Libertatii - Piata Constitutiei - Piata Unirii - Mitropolia Romana, unde se va stationa pana la orele 13.15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.