Social 22 Mai 2008 14:50
Trupa Zdob si Zdub concerteaza pe 29 mai, in Piata Mare din Sibiu, in deschiderea Festivalului International de Teatru Energii - 2008, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorii Festivalului si-au motivat alegerea referindu-se la stilul muzical unic adoptat de acesta trupa. „Cu nu mai putin de 14 ani de activitate muzicala in spate, Zdob si Zdub este cea mai cunoscuta si apreciata trupa a scenei muzicale din Republica Moldova si nu numai. Populari si in randul publicului din Romania, trupa are numeroase hituri care au ocupat cele mai inalte pozitii ale clasamentelor muzicale din tara", se arata intr-un comunicat de presa transmis de organizatori

Pe parcursul celor 11 zile de festival vor mai concerta opt trupe internationale, apartinand diferitelor genuri muzicale. Artisti din Moldova, Franta, Canada, Israel, Mexic, Statele Unite ale Americii si Romania vor sustine spectacole in Sibiu si imprejurimi.

Proconsul, prima trupa din Romania care a castigat trofeul Cerbul de aur, va sustine un concert extraordinar in cadrul manifestarilor de inchidere ale FITS 2008, in 8 iunie, ora 20.30, in Piata Mare. In zilele de 31 mai si 1 iunie, in aceeasi locatie, membrii trupei Tararam (Israel). Alte concerte vor fi sustinute de: La Goute Au Nez (Franta), o fanfara formata din opt muzicieni, Ragleea (Canada), ce vor sustine trei concerte originale care imbina muzica indiana cu cea occidentala, mexicanii de la Mariachi Figuerao (Mexic) si Kleztory (Canada), ce vor interpreta muzica traditionala evreiasca si o trupa de „folk mondial" din America.

Cea de-a XV- a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu are loc in perioada 29 mai - 8 iunie. Editia aniversara din acest an se va derula sub genericul „ENERGII" si va include peste 350 de evenimente prezentate de companii de teatru din peste 70 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.