Social 22 Mai 2008 14:01
Detinutii de la penitenciarul Tg Mures au vizitat miercuri Biblioteca Teleki si Muzeul Bolyai, unde s-au declarat extreme de interesati viata matematicianului Janos Bolyai, dar si de cartile foarte vechi expuse, transmite corespodnentul NewsIn.

„Pentru multi a fost prima iesire de cand au fost arestati. Unii mi-au spus ca parca nici nu mai stiu sa paseasca in libertate. Este ceva deosebit. Pur si simplu la cei care au iesit s-a simtit psihic, mai ales ca pentru unii a fost prima vizita la o biblioteca”, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Mirabela Nicusan.

Conducerea penitenciarului a facut o selectie a detinutilor care sunt dusi periodic in vizita la diverse institutii de cultura, dupa ce intre penitenciar si Consiliul Judetean a fost semnat un protocol de colaborare, potrivit caruia detinutii pot vizita gratuit muzeele si bibliotecile din subordinea CJ.

“Prima vizita a fost la Biblioteca Copiilor, cu cei mai tineri, iar a doua la sectia de imprumut carti a Bibliotecii Judetene. Acum am venit cu 11 persoane private de libertate repartizate in regim semideschis”, a precizat Mirabela Nicusan.

Vizitele la obiectivele culturale sunt organizate de specialisti in domeniul interventiei psihosociale, iar Penitenciarul Targu Mures trebuie sa anunte cu o saptamana inainte faptul ca vor organiza astfel de vizite. Mirabela Nicusan a mai spus ca cea mai mare parte a detinutilor participa la activitati educationale si culturale, muncesc, intretin relatiile cu familia, iar iesirile de acest gen sunt o recompensa pentru comportamentul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.