Social 22 Mai 2008 13:20
Pe raza comunei clujene Vad au fost afectate 11 locuinte, 38 de anexe gospodaresti, opt gospodarii si a fost distrus un podet in satul Bigata de Sus, iar unul a fost afectat in satul Calna, in urma ploilor din cursul noptii trecute, transmite corespondentul NewsIn.

“Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a informat, in aceasta dimineata (miercuri, n.r.), Institutia Prefectului, in legatura cu viitura formata in noaptea de 20 spre 21 mai 2008, din cauza ploilor torentiale. Astfel, potrivit Inspectorului Sef, col. Vasile Somlea, au fost afectate 3 locuinte si 6 anexe gospodaresti din Satul Vad (comunaVad), 1 podet distrus si 8 gospodarii in satul Bogata de Jos (comuna Vad).

In satul Bogata de Sus a fost afectat de viitura un podet pe drumul comunal DC 177, 3 locuinte, 14 gospodarii (anexe agricole). Tot pe raza comunei Vad, a fost afectat 1 podet din satul Calna, situat pe drumul comunal 177, 5 locuinte, aprox. 18 anexe”, se arata in comunicatul Prefecturii Cluj.

O alta comuna afectata este Bobalna, unde o viitura a inundat o locuinta din satul Osorhel, precum si 50 de gospodarii si aproximativ 90 de ha terenuri cultivate.

“Un podet a fost distrus pe drumul comunal Osorhel-Antas, iar o viitura de pamant a acoperit carosabilul pe aproximativ 40 de metri din DJ 109 B, in timp ce drumul comunal Bobilna-Pruni a fost distrus pe o portiune de 1500 de metri. De asemenea, podul dintre Bobilna si Osorhel, zona Gura Lazii a fost distrus”, se mai arata in comunicatea Prefecturii Cluj.

In zona Vad - Bobilna, ISU Cluj a dislocat 2 echipaje cu 14 pompieri, iar in zona Caseiu-Chiuiesti, afectata de inundatii in noaptea trecuta sunt 26 de pompieri si 25 de militari care lucreaza la eliminarea apei din gospodariile oamenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.