Social 21 Mai 2008 14:44
Politistii si procurorii DIICOT au retinut noaptea trecuta 10 tineri din Caras-Severin, acuzati ca au fraudat in ultimul an site-ul eBay si au adus prejudicii de un milion de dolari. Oamenii legii au facut perchezitii in 28 de locuinte.

Ancheta a pornit in urma unei plangeri din partea companiei eBay, care a anuntat ca din mai multe locuri din Romania au fost folosite in mod fraudulos conturi de acces pe site-ul de licitatii.

Mai exact, romanii spargeau diverse conturi, licitau, primeau marfa practic gratuit, apoi o vindeau. Cei 10 tineri vor fi propusi instantei cu propunere de arestare preventiva.

Nu sunt, de altfel, singurele fraude pe acest site. Acum o luna, procurorii DIICOT l-au capturat pe deja celebrul hacker Vlad Duiculescu, care a reusit sa aduca prejudicii de peste doua milioane si jumatate de dolari companiei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.