Social 21 Mai 2008 12:14
Sute de hectare cu culturi agricole din judetul Arad au fost distruse de furtuna din cursul noptii trecute, cele mai lovite fiind localitatile Sintea Mare si Adea, unde au fost afectate peste 100 de hectare cultivate cu grau, transmite corespondentul NewsIn.

De asemenea, gradinile oamenilor din aceste doua localitati au fost inundate. Tot din cauza furtunii, mai multe localitati din judetul Arad, precum si cateva cartiere din municipiu au ramas fara alimentare cu energie electrica. In zona localitatilor Sintea Mare si Adea furtuna a distrus acoperisul a peste 50 de case.

„In Sintea Mare si Adea graul cultivat pe o suprafata de peste100 de hectare a fost culcat la pamant, iar gradinile populatiei au fost inundate. Am fost informati ca au fost distruse culturile populatiei din cauza grindinei care a cazut. De asemenea, in comuna Cermei un copac situat in fata unei case a fost traznit, insa nu s-au produs pagube“, a declarat, marti, locotenent Sorina Ambrus, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad.

In comuna Gurahont, apa din canalele colectoare a intrat in gospodariile oamenilor, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a o scoate, cu ajutorul pompelor.

Din cauza furtunii, mai multe localitati din judet au ramas fara alimentare cu energie electrica, echipele de interventie lucrand chiar si joi dimineata pentru remedierea avariilor. In municipiul Arad au fost afectate de furtuna doua cartiere, unde furnizarea energiei electrice a fost intrerupta in cursul noptii de luni spre marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.