Social 20 Mai 2008 02:35
Cu toate ca la istorie si geografie majoritatea elevilor au luat note foarte mari, la romana, 25% dintre elevii de clasa a VIII-a au ratat nota 5.

Notele de la tezele cu subiect unic de limba si literatura romana le scad elevilor media de admitere la liceu. La clasa a VII-a au fost prezenti aproximativ 13.000 de elevi din Bucuresti, dintre care 25% nu au promovat teza, luand note sub 5. Majoritatea elevilor au luat note de 5, 6 si 7, iar 2.500, note de 8 si 9. Situatia este aceeasi si pentru elevii de clasa a VIII-a. Dintre cei 13.200 de scolari prezenti, doar 600 au luat note de 10, iar majoritatea, note intre 5 si 7.

In schimb, la tezele cu subiect unic de la geografie si istorie, cei mai multi elevi de clasa a VIII-a care invata in Capitala au luat note de 9 si 10.

Majoritatea au ales sa fie testati la geografie. Astfel, aproximativ 60% dintre cei 8.700 de elevi au luat note de 9 si 10 si doar 400 au luat note de 5. La istorie, dintre cei 5.000 de elevi prezenti la testare, jumatate au luat notele cele mai mari, iar 200 au luat note de 5.

“Este clar ca limba si literatura romana este mai complexa, mai dificila. Elevii au cel putin patru ore pe saptamana, fata de istorie si geografie, unde sunt doar doua ore. Plus ca la romana elevii trebuie sa aiba cunostinte acumulate din anii trecuti, altfel nu pot urca, de exemplu, la etajul trei, daca nu au trecut pe la unu si doi”, explica pentru ziarul Cotidianul Marian Banu, inspector in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.