Social 20 Mai 2008 11:50
Trei tineri craioveni au fost arestati pentru 29 de zile, dupa ce au inselat zeci de straini cu aproape 60.000 de euro, prin intermediul unor siteuri matrimoniale, , transmite corespondentul NewsIn.
Lucratorii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Dolj, au efectuat vineri - 16 mai a.c. patru perchezitii la locuintele unor persoane despre care existau date ca au inselat mai multi straini cu ajutorul unor siteuri matrimoniale. Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor doua unitati centrale de calculator, un laptop, mai multe documente de transfer bancar, cinci telefoane mobile, cartele telefonice, o sabie tip ninja, mai multe inscrisuri, care vor fi utilizate ca probe in solutionarea dosarului penal.

Grupul infractional organizat era constituit din Andrei A. (22 de ani) - liderul grupului, Ioana A. (24 de ani), Claudia G. (22 de ani) si Cosmin C. (21 de ani), toti domiciliati in Craiova. Conform politistilor, in perioada 2005 - 2008, prin intermediul unor siteuri specializate in anunturi matrimoniale si de prietenie, cei patru au initiat discutii cu diferiti cetateni straini, carora le-au solicitat sume de bani cuprinse intre 100 si 5.000 de dolari pentru a se deplasa in tarile unde domiciliau acestia, iar dupa primirea sumelor de bani au intrerupt legatura cu persoanele respective.

Din probatoriul administrat a rezultat ca membrii grupului infractional au obtinut, prin inselarea unui numar de 59 cetateni straini domiciliati in tari precum SUA, Franta, Belgia, Anglia, Irlanda, Danemarca, venituri de circa 60.000 euro.

In data de 16 mai a.c., Andrei A., Ioana A. si Claudia G. au fost prezentati, in stare de retinere, Tribunalului Dolj care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune si cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane, prin introducerea de date informatice in scopul de a obtine beneficii materiale. Fata de ultimul membru al grupului s-a dispus cercetarea in stare de libertate pentru savarsirea acelorasi infractiuni.

Cercetarile continua acum pentru stabilirea intregii activitati infractionale a membrilor grupului infractional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.