Social 17 Mai 2008 01:29
Mii de copii au ramas singuri pe lume dupa cumtremurul ingrozitor care a devastat China. Tu ai adopta unul dintre ei?

Peste 22.000 de morti, 5 milioane de sinistrati, 4 milioane de locuinte distruse. Acestea sunt cifrele de ultima ora dupa cutremurul care a zguduit China pe 12 mai. Mii de copii au ramas singuri in mijlocul dezastrului. Ajutoarele pentru supravietuire nu le pot salva insa si copilaria. Autoritatile chineze par sa fie depasite de amploarea pe care a luat-o dezastrul naturii, iar soarta copiilor orfani este ultima lor grija. Exista o solutie: adoptia internationala.

Realitatea TV a demarat o campanie care are ca scop indreptarea atentiei romanilor catre aceasta problema. Intrebarea adresata publicului din Romania, “Tu ai adopta un copil din China?”, primise, pana la ora scrierii acestui articol, raspunsul “da” pentru 87,5% dintre voturi si “nu” pentru 12,5% dintre voturi.
Guvernul chinez va autoriza in regim de urgenta posibilitatea adoptarii copiilor ai caror parinti au murit in urma cutremurului din provincia Sichuan, potrivit agentiei China Noua, citata de Realitatea TV.

Organizatii din China, dar si din strainatate, au propus deja adoptarea orfanilor, a precizat agentia, adaugand ca guvernul este dispus sa analizeze cererile provenind de la “persoane calificate”.
Publicitate

Pana cand vor fi adoptati, copiii orfani au fost incredintati birourilor locale ale Ministerului pentru Afaceri civile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.