Magistratii subliniaza ca ar fi fost justificata pedeapsa cu inchisoare pe viata, pentru ca Sgueglia a actionat cu premeditare, fiind gasit vinovat de omor calificat si deosebit de grav.

Cu toate acestea, judecatorii au tinut cont de "datele care circumstantiaza persoana inculpatului", mai exact de faptul ca acesta avea un serviciu la data comiterii crimei, avea studii superioare si nu mai savarsise fapte penale. Instanta nu fost de acord, insa, cu declaratiile cetateanului elvetian, potrivit carora el ar fi savarsit fapta sub impulsul unei puternice tulburari psihice si ca a fost provocat de una din victime.

Potrivit procurorilor, Jean Pierre Francois Sgueglia a venit in Romania, in decembrie 2005, pentru a o convinge pe fosta sa amanta, Alina Pantazi, sa se intoarca la el. Elvetianul si-a cumparat o harta a Bucurestiului si a plecat spre cartierul Giulesti, unde locuia Alina, impreuna cu familia ei. Sgueglia a intrat in casa, a vorbit cu fosta amanta si cu rudele acesteia, iar la iesire a scos pistolul si i-a impuscat pe rand. El a tras noua gloante in Alina, care se ascunsese intr-o camera, in mama acesteia, Maria Vache si in Valentin (sotul Alinei).

In ziua crimei, in casa victimelor se mai aflau doi barbati, care au oferit politiei o descriere amanuntita a celui care a tras cu pistolul. Pe baza acesteia, politistii au putut sa-l dea in urmarire pe Sgueglia, la 17 minute dupa ce parasise Romania, pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse.