Social 16 Mai 2008 16:59
Peste 300 de copii cu handicap au participat azi la cea de-a doua editie a Olimpiadei inocentilor, ocazie cu care au participat la concursuri sportive, artistice, dar si la spectacole de cantece si dansuri si teatru de papusi, transmite corespondentul NewsIn.

Olimpiada ajunsa la cea de-a doua editie, a avut ca scop combaterea marginalizarii acestor copii, organizatorii punand mai mult accentul pe talentele lor decat pe performantele pe care acestia le-ar fi putut atinge.

Directorul executiv al Fundatiei Inocenti, Marin Mic, principalul organizator al evenimentului, a declarat, joi, ca participantii au avut varste intre 5 si 25 de ani si au fost mai multi cu circa o suta fata de prima editie, de anul trecut.

Probele de concurs s-au desfasurat in spatiul public, pe pietonalul din centrul orasului Bistrita, unde concurentii au putut fi vazuti si intelesi mai bine de toata lumea care a trecut prin zona. Toti participantii au primit tricouri, sepci si diplome, indiferent daca au castigat sau nu concursurile de atletism, aruncarea mingii, tenis de masa si baschet.

Olimpiada inocentilor a fost organizata in parteneriat cu Primaria Bistrita si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.