Social 16 Mai 2008 10:00
Doi functionari ai Primariei Sectorului 5 au fost retinuti, ieri seara, alaturi de alte zece persoane, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu si fals in declaratii, dupa ce au pacalit mai multi batrani, carora le-au vandut casele, informeaza NewsIn.

Potrivit unor surse din Politia Capitalei, cei doi functionari ai Primariei Sectorului 5 lucrau la Directia de Impozite si Taxe. Acestia scoteau din baza de date a institutiei informatii pe care le ofereau celorlalti zece membri ai retelei din care faceau parte, rolul lor fiind de a merge acasa la batranii nevoiasi, carora le promiteau ajutoare.

Batranii erau convinsi ca vor putea primi ajutoare doar daca le dau contractul de proprietate a casei, pentru a se putea incheia un asa-zis proces-verbal de primire a bunurilor ce urmau sa ajunga la ei. Dupa ce primeau contractele, membrii retelei vindeau apartamentele, spun sursele citate.

Aceleasi surse mai afirma ca, din informatiile detinute pana in prezent reiese ca unii dintre batrani au fost chiar sechestrati in propriile case, pana cand tranzactiile luau sfarsit.

Anchetatorii au primit pana acum 12 plangeri, in cursul zilei de miercuri fiind efectuate perchezitii in 14 locuinte care apartin persoanelor retinute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.