Social 15 Mai 2008 00:12
Romanii pot ataca in Justitie discriminarea sexuala in furnizarea de bunuri si servicii * Contractorul direct implicat in acest abuz poate fi ars" cu o amenda usturatoare
Orice persoana supusa unui tratament de discriminare sexuala in furnizarea de bunuri si servicii va avea dreptul sa se adreseze instantei, fara plata taxei de timbru, iar furnizorul de servicii va putea fi reclamat in cazul in care acesta este direct implicat, amenda maxima fiind de 8.000 lei.

"Orice persoana are dreptul ca, in cazul in care se considera discriminata pe baza criteriului de sex in ceea ce priveste accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii, sa formuleze sesizari/reclamatii catre furnizorul de bunuri si servicii sau impotriva lui, daca acesta este direct implicat", conform unei ordonante aprobata ieri de Guvern. Prin acest act normativ se interzice orice tratament negativ sau ca reactie la o plangere sau actiune in Justitie ca urmare a unei discriminari. "Utilizarea elementului sex, ca factor in calcularea primelor si beneficiilor, in cadrul serviciilor de asigurare si a serviciilor financiare conexe nu trebuie sa determine diferente in materie de prime si beneficii pentru persoana asigurata, in toate contractele noi, incheiate dupa data de 21 decembrie 2007", se arata intr-un comunicat al Executivului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.