Social 15 Mai 2008 23:53
Subiectele de la teza unica de Limba si Literatura Romana, care s-a sustinut marti, sunt considerate de catre profesorii de specialitate ca fiind de grad mediu de dificultate. Corectorii au fost surprinsi de numarul mare de „perle“ culese din lucrari, precum si de confuziile demonstrate de elevi la notiunile de baza.
Pentru teza cu subiect unic de la Limba si Literatura Romana, care s-a sustinut marti de catre elevii claselor a VII-a si a VIII-a, a fost trasa varianta cu numarul 10. Dupa opinia mai multor profesori de specialitate, subiectele din aceasta varianta au avut un grad mediu de dificultate si ca nu au ridicat probleme pentru elevii care s-au pregatit. Imediat dupa terminarea sustinerii lucrarilor cu valoare de examen, nota obtinuta fiind luata in calculul mediei generale pentru admiterea in liceu, tezele au fost distribuite comisiilor de corectura de la centrele scolare special desemnate. In mai putin de 24 de ore, „Gardianul“ a intocmit deja o lista cu primele „perle“ ale elevilor de clasa a VII-a, culese de la un centru de corectura din Bucuresti. Cele mai multe dintre ele si cele mai savuroase au fost regasite de catre profesorii corectori la subiectul al II-lea, al carui enunt cerea viitorului licean „sa scrie o compunere de 20-30 de randuri, in care sa caracterizeze personajul preferat dintr-o balada sau dintr-o nuvela studiata“.

Cu alte cuvinte, elevii de a VII-a aveau de ales intre „Pasa Hassan“ de George Cosbuc si „Doua loturi“ de I.L. Caragiale. Netinand cont de cerinta, un elev s-a ambitionat si a scris despre „Amintirile din copilarie“, despre care copilul este convins ca Ion Creanga este personajul Bula: „Acest personaj il gasiti in povestirea «Amintiri din copilarie». Acest personaj numit de autor «Bula» era un copil neastamparat si s-a indragostit de Smarandita, fata dascalului“. Un alt elev, care a ales sa caracterizeze personajul principal din schita „Doua loturi“ de I.L. Caragiale, scrie negru pe alb ca „Lefter isi ia concediu ducandu-se sa se relaxeze la o bere, undeva pe langa CEC“. Mai departe, vrand sa-i convinga pe profesorii corectori ca exista o relatie foarte stransa dintre personajul principal si un alt personaj din aceeasi naratiune, scrie: „Domnul Lefter da navala peste Taca si tigancile ei ducandu-se la politie“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.