Social 15 Mai 2008 23:36
O cladire de patrimoniu din Bucuresti a ars in proportie de 90% in noaptea de marti spre miercuri. Reprezentanti ai Ministerului Culturii,dar si ai politiei banuiesc ca focul a fost pus.

Un incendiu a izbuncit marti noapte, in jurul orei 4.30, la o fosta fabrica de paine din zona Obor. Cladirea facea parte din ansamblul Moara lui Assan, care este clasat ca monument istoric de categorie A. „Din fericire, nu a ars corpul principal, ci un corp chiar de langa cel principal, care are insa o valoare istorica deosebita.

Cladirea este distrusa in proportie de 90%, au ramas doar zidurile in picioare“, a declarat Sergiu Luchian, consilier superior al Directiei pentru Cultura a Municipiului Bucuresti si membru in echipa care a analizat situatia la fata locului.

Surse din cadrul Ministerului Culturii au precizat ca focul a fost pus din patru locuri, ipoteza pe care o ia in calcul atat politia, cat si secretarul de stat din cadrul MCC, Virgil Nitulescu.

„Se investigheaza in prezent care a fost cauza acestui incendiu. Stiu ca exista interese imobiliare in acea zona si nu excludem ipoteza ca incendiul a fost provocat“, a declarat Virgil Nitulescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.