Social 15 Mai 2008 17:47
Vioara Stradivarius, incredintata de Ministerul Culturii pentru o perioada de cinci ani violonistului Alexandru Tomescu, a fost adusa azi la Baia Mare, pentru un concert programat pe 16 mai la Liceul de Arta din oras, transmite corespondentul NewsIn.

Vioara Stradivarius pe care va canta Alexandru Tomescu este evaluata la 1,2 milioane de dolari si a fost adusa in conditii de maxima securitate. Evenimentul va prilejui intalnirea cu doi dintre cei mai talentati tineri interpreti romani, Alexandru Tomescu si Horia Mihali.

Concertul sustinut de cei doi face parte dintr-un turneu national organizat sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor si este dedicat viorii Stradivarius. Conducerea Liceului de Arta din Baia Mare a declarat ca evenimentul de vineri este unul deosebit, mai ales ca institutia de invatamant se afla la moment aniversar, aflandu-se la 50 de ani de activitate.

"In perioada 18-23 mai sunt programate mai multe manifestari menite sa marcheze aniversarea a 50 de ani de activitate a Liceului de Arta. Concertul sustinut de Alexandru Tomescu si Horia Mihali este un eveniment unic si poate fi considerat o avanpremiera la toate aceste manifestari carese vor desfasura cu ocazia Zilei Liceului", a spus directorul Liceului deArta, Cristina Nemes Bota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.