Social 14 Mai 2008 17:35
Tragedia cumplita a avut loc in cartierul bucurestean Pantelimon. Fata a lasat in urma ei o mama impietrita de durere, multe semne de intrebare si un loc gol in banca de la scoala.
Andrada a venit luni mai devreme de la scoala. La putin timp dupa ce a intrat in apartament, s-a auzit o bubuitura. Vecinii au vazut-o jos, prabusita langa zidul blocului. O multime de oameni socati s-au strans la locul tragediei. Gestul fetei pare tuturor de neinteles.

Crescuta doar de mama, fata era cuminte si n-ar fi avut nici un motiv sa se sinucida, spun vecinii. Tot ei vorbesc insa despre o despartire recenta de un prieten, care a afectat-o destul de mult. Adolescenta a lasat in urma si un bilet de adio in care isi explica cel mai probabil gestul, dar anchetatorii nu au facut public continutul lui.

Colegii de scoala ai fetei spun ca, in ultimul timp, Andrada isi facuse prieteni noi, intr-un grup de tineri care face parte din asa-numitul curent "Emo", arata ProTv.

Cum se identifica un emo-kid

Daca inainte 1989 tinerii isi manifestau nemultumirea si neapartenenta la sistem prin blugi taiati, parul lung si muzica rock, adolescentii de 15, 16 sau 20 de ani si-au depasit parintii si au gasit alte cai de a-si manifesta razvratirea. Curentul a aparut prin anii 90 si e in mare voga si printre adolescentii din Romania.

La inceput (1985-1994) termenul de emo era folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, acest cuvant cunoaste un domeniu vast de intrebuintari. Ascultatorii acestui gen de muzica au devenit emo-kids, felul in care se imbraca a devenit emo-style, felul in care se machiaza emo make-up si presupun ca modul in care reactioneaza emo-acting. Emotional a fost folosit pentru a descrie trupe precum A Fire Inside (AFI), Fall Out Boy, Funeral for a Friend, Panic! at the disco, Taking back Sunday, " My Chemical Romance". Acestea au fost etichetate drept emo din diferite motive precum: ritmul cantecelor, semnificatiile versurilor, modul de a se imbraca sau machia a cantaretilor si altele. "Se imbraca exclusiv in negru, refuza orice urma de dragalasenie, sunt teribilisti si le place sa-si picteze unghiile in negru" - asa ar descrie una dintre sutele de definitii din The Urban Dictionary notiunea de Emo Kid.

Curentul emo este uneori identificat cu o anumita moda. Termenul "emo" e deseori asociat stereotipic cu blugi stramti, breton lung intins pe o parte a fetei sau peste unul sau chiar amandoi ochi, drept, negru inchis la culoare, tricouri stramte care de obicei au inscriptionate pe ele numele unor trupe de rock, curele cu tinte cu catarame, tenisi de panza in genul conversi all stars, adidasi de skater sau alti papuci negri (in general vechi, ponositi) si grosi, ochelari cu rama neagra groasa eventual si o geanta lunga tip postas. Moda emo s-a schimbat in timp. Trendul initial prevedea par simplu, fara carare, pulovere stramte, camasi si geci. Aceasta moda a fost uneori caracterizata ca fiind un simplu moft, un capriciu.
Recent, trendul emo este asociat cu un stereotip ce consta in a fi emotional, sensibil, timid, introvertit, anxios. Mai este asociat si cu stari de depresie, tendinte de auto-provocare de rani, chiar si sinucidere.

Comunitati emo online

Numarul lor nu este chiar atat de ridicat, cel putin in tara noastra. Una dintre cele mai cunoscute este chiar Emo-Kids, 'dotat' si cu un forum de discutii, adresat tinerilor emo din Romania. Ar mai fi si Emo Love, site care are ca target persoanele vorbitoare de limba engleza.Un alt nou site frecventat este Emo Things un site ce explica stilul de vestimentatie si coafura al stilului Emo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.