Astfel, piesele de teatru vor fi interpretate in cladirea in care a functionat primul teatru permanent din tara, veche de peste 180 de ani, intr-un club, intr-un cort amenajat intr-o piata din municipiul Arad, dar si in incinta Turnului de Apa, construit in urma cu doua secole pentru aprovizionarea cu apa a orasului, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit organizatorilor, festivalul nu are un caracter competitiv, iar eventualele premii sunt „neconventionale“.

„Festivalul de Teatru de Camera si Underground Arad - FUN a fost infiintat ca program al Casei de Cultura a Municipiului Arad in anul 2003, ca un raspuns la necesitatea promovarii si sustinerii curentului teatral independent.

Arad - FUN se adreseaza in primul rand tinerilor artisti sau spectatori. Festivalul este deja unul de interes international si isi propune sa promoveze in primul rand spectacolele dramaturgiei contemporane, romanesti si universale, produse de companii teatrale private, independente, dar si de stat.

Arad - FUN se doreste a fi un targ de teatru, avand ca invitati impresari si oameni de teatru din tara si din strainatate. 13 piese din festival sunt sustinute de trupe din Franta, Finlanda, Belgia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Slovenia si Serbia“, a declarat Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultura a Municipiului Arad.