Social 14 Mai 2008 12:22
Directorul general al postului Antena 3, Sorin Oancea, prezent in sedinta de astazi a CNA pentru a discuta despre afirmatiile facute in mai multe editii ale emisiunii "Sinteza zilei" de Valentin Stan, a spus ca acesta isi alege cu grija invectivele, dar a promis ca va incerca sa il tempereze.

"Dupa parerea mea, Valentin Stan se documenteaza foarte bine pentru fiecare emisiune. Intr-adevar, uneori exagereaza cand injura, dar nu este o injuratura gratuita, se documenteaza inainte. Isi alege cu grija invectivele", a afirmat directorul general al postului Antena 3 si vicepresedintele Antenei 1, Sorin Oancea, in fata membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Acesta a mai aratat ca "circumstantele atenuante pentru acest limbaj constau in incercarile moderatorului de a-l tempera pe Valentin Stan".

Valentin Stan, care este invitat in emisiunea "Sinteza zilei", moderata de Mihai Gadea la Antena 3, a lansat mai multe injurii la adresa unor persoane publice. "Domnule Cioroianu (Adrian Cioroianu, fostul ministru de externe - n.red.), esti un tembel. (...) Auzi, Basescule, atunci cand o sa mai vrei sa minti ordinar aceasta natie...", a spus Valentin Stan in mai multe editii ale emisiunii moderate de Mihai Gadea.

Sorin Oancea a explicat ca publicul Antenei 3, de la ora respectiva, este un public in varsta si foarte bine educat. Daca acest public il urmareste, inseamna ca il accepta pe Stan. "Voi avea grija sa il rog (sa fie mai ponderat - n.red.)", le-a promis directorul postului Antena 3 membrilor Consiliului, care a recunoscut ca Valentin Stan foloseste, uneori, un limbaj injurios. De asemenea, Sorin Oancea a recunoscut ca audienta este criteriul pe care il ia in considerare.

"Acest om (Valentin Stan, invitat permanent in emisiunea moderata de Mihai Gadea - n.red.) este un prost. (...) Dumneavoastra introduceti un imbecil in casa oamenilor?", l-a intrebat membrul CNA Ioan Carmazan pe Sorin Oancea. Carmazan i-a spus lui Oancea ca "maine, poimaine, Valentin Stan o sa va spuna pe post ca sunteti un prost, si asa sunteti daca il lasati pe post. Dupa parerea mea, relatia dintre Gadea si Stan este de studentache - profesorache. Eu, personal, ii ofer locul meu din CNA pentru doua zile domnului Stan", a afirmat Ioan Carmazan.

"Pe mine ma dezamageste domnul Gadea pentru atitudinea lui, si nu inteleg de ce o are, deoarece stiu din ce familia provine. La emisiunea asta, numai domnul Gadea este vinovat", a afirmat si membrul CNA Radu Teodorel.

Antena 3 a contestat o amenda primita de la CNA, dar contestatia a fost respinsa de membrii Consiliului. CNA a amendat, in sedinta din data de 22 aprilie, postul Antena 3 cu 2.500 de lei pentru ca in emisiunea "Sinteza zilei", difuzata in perioada martie - aprilie 2008, au fost incalcate prevederile din legislatia audiovizuala referitoare la dreptul persoanei la propria imagine si informarea corecta. Invitatul permanent in emisiuna moderata de Mihai Gadea, Valentin Stan, a spus despre presedintele Romaniei, Traian Basescu, ca este "secatura si lichea politica" si ca "minte cu nerusinare si e un imbecil".

De asemenea, Valentin Stan a afirmat despre fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, ca este "un tembel". Membrii CNA au decis ca prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, nu si-a indeplinit obligatiile de moderator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.