Social 13 Mai 2008 18:06
Patru barbati din Mehedinti au fost arestati in Elvetia, dupa ce autoritatile din aceasta tara au reusit sa demonstreze ca acestia au spart mai multe magazine si au furat bijuterii in valoare de peste 500.000 de franci elvetieni, informeaza IGPR, potrivit NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), ancheta arata ca cei patru romani au patruns prin efractie, in decursul anului 2007, in mai multe magazine de bijuterii din orasul elvetian Kreutzlingen,
Cantonul Thurgau, de unde au sustras, pe langa bijuterii, si tot felul de alte produse.

Acestia se foloseau de autovehicule furate pentru a intra prin vitrinele magazinelor, astfel ca, pe langa bunurile furate, au facut si alte pagube, de peste 150.000 de franci elvetieni.

Autoritatile judiciare elvetiene aveau informatii ca romanii apartin unei organizatii criminale active la nivel international, formata, pe langa romani si din cetateni sarbi, structurata in grupuri, care actioneaza in diferite tari europene.

La inceputul anului 2008, politistii elvetieni din Cantonul Thurgau au cerut sprijin politistilor romani, pentru identificarea legaturilor din tara ale infractorilor romani cu domiciliile in judetul Mehedinti.
Ca urmare a cooperarii cu autoritatile romane, politistii elvetieni au identificat o parte a membrilor retelei de infractori romani si, sub directa coordonare a unui procuror D.I.I.C.O.T., ofiterii Directiei de Investigatii Criminale au efectuat perchezitii domiciliare la mai multe adrese din judetul Mehedinti, apartinand unor persoane suspecte a fi in anturajul infractorilor romani. La aceasta activitate, au participat si doi politisti elvetieni.

Potrivit anchetatorilor, la una dintre locuintele perchezitionate, au fost gasite mai multe obiecte din categoria celor cautate de politia elvetiana (ceasuri de mana, telefoane mobile, lap-top-uri, radio-casetofoane auto, parfumuri, etc.) de provenienta nejustificata. Tot aici, au mai fost depistate zece ghivece in care erau cultivate plante ce pareau a fi cannabis, fapt pentru care aceasta parte a cazului a fost preluata, spre ancheta, de catre politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti.

Cei patru cetateni romani au fost cercetati in Elvetia pentru savarsirea infractiunii de “furt calificat deosebit de grav, organizat in banda”, fapta prevazuta de art. 139 din Codul Penal al Elvetiei.
In prezent, doi dintre acestia sunt arestati in Elvetia si un altul in Italia, pentru infractiuni savarsite pe teritoriul acestui stat, iar cel de-al patrulea este, in continuare, cercetat de autoritatile elvetiene si romane, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.