Social 13 Mai 2008 16:25
Jeremy Rifkin, Presedintele Fundatiei pentru Dezvoltare Economica din SUA si consilier pe probleme de mediu al Presedintelui Uniunii Europene, Janez Jana, va fi prezent in luna iunie la Bucuresti, la cel mai important eveniment de profil derulat anul acesta in Romania, Forumul “Mediul - Intre prezent si viitor”.

Printre cei invitati sa participe se numara si fostul vicepresedinte american Al Gore, cofondator si presedinte al Generation Investment Management, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.

“Aceasta reuniune va iesi din tiparele obisnuite, standardizate, pe care le vedem la acest tip de evenimente. Vrem sa discutam probleme reale, cei prezenti sa faca schimb de informatii si sa impartaseasca din experientele lor autentice, despre lucruri pe care le-au facut si au functionat. De ani de zile vorbim despre problema mediului, si nu se intampla mare lucru. Acest eveniment de mare anvergura reprezinta, in sfarsit, ceva concret”, a declarat Ionut Georgescu, unul dintre organizatori.

Jeremy Rifkin, invitat in calitate de speaker, este autorul a numeroase carti despre impactul schimbarilor tehnologice asupra mediului, societatii, economiei. Traduse in peste 30 de limbi, aceste lucrari sunt studiate in sute de universitati, corporatii si organizatii guvernamentale din intreaga lume.

Rifkin este consilier pe probleme de mediu pe langa Comisia Europeana, Parlamentul European si cateva state din cadrul UE, inclusiv Spania si Italia. “Prezenta lui Jeremy Rifkin la Bucuresti, pe 10-11 iunie, este un semnal pozitiv pentru toti cei care considera mediul o chestiune de mare actualitate, mai ales in Romania. Intr-un oras poluat, plin de gunoaie, cu un sistem de canalizare vechi de zeci de ani si cu strazi inca neracordate la acest sistem, oamenii se vor reuni ca sa inteleaga dimensiunile problemei si sa invete din experienta altora, care au rezolvat deja aceste lucruri”, a spus Ionut Georgescu.

Printre subiectele care vor fi abordate in cadrul forumului se numara reciclarea deseurilor, Delta Dunarii si biodiversitate, energia regenerabila, cercetare si noi tehnologii, schimbari climatice si poluare, CSR si Green Acquisition.

Pentru a incuraja networking-ul intre participanti, va fi organizat si un business lounge in cadrul caruia vor fi programate si derulate intalniri de afaceri intre cei prezenti.

Organizatorii forumului din iunie sunt compania The One TDI si ONG “Generatia Verde”. Compania The One Tdi SRL International PR&Events Management a fost infiintata la inceputul anului 2006, cu scopul organizarii de evenimente de business si de cultura in Romania. Unul dintre evenimentele de anvergura organizate de The One TDI a fost Forumul “The Future of Infrastracture in Central and Eastern Europe”, desfasurat in noiembrie 2007, sub patronajul Ministerului Transporturilor. Mai multe informatii puteti gasi la www.theonetdi.ro.

Generatia Verde este o organizatie neguvernamentala cu un mesaj exemplu, expresie clara a unei atitudini „ASA DA!“. Misiunea Generatiei Verde este sa sprijine rezolvarea problemelor de mediu prin promovarea cooperarii intre organizatiile neguvernamentale, guvern, sectorul profit si alte institutii, a liberului schimb de informatii si a participarii publice in luarea deciziilor privind mediul inconjurator. www.generatiaverde.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.