Social 13 Mai 2008 14:22
Lotul olimpic roman a obtinut doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz la a 25-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica, desfasurata in perioada 3-9 mai 2008, in Macedonia, anunta Ministerul Educatiei, potrivit NewsIn.

Cele doua medalii de aur au fost cucerite de Eugenia Rosu, de la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi, care a obtinut si cel mai mare punctaj din concurs, 39 de puncte din 40 posibile, si de Victor Padureanu, de la Colegiul National „Carol I” din Craiova.

Madalina Persu si Mihail-Eugen Dumitrescu, elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si Daniel Tiberiu Removecz, de la Colegiul National „Andrei Muresanu” din Dej, au castigat cele trei medalii de argint. Medalia de bronz i-a revenit lui Edgar Dobriban, elev al Liceului Teoretic „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.

La Olimpiada Balcanica de Matematica de anul acesta au participat peste 120 de elevi si profesori din 18 tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.