Social 13 Mai 2008 13:45
Politistii de frontiera ieseni au tras doua focuri de avertisment pentru a retine cinci cetateni georgieni care au intrat ilegal in Romania, informeaza Directia Politiei de Frontiera Iasi, potrivit NewsIn.

Potrivit sursei citate, georgienii au fost prinsi la aproape un kilometru de granita, in zona comunei Prisacani. "Pe soseaua Macaresti-Prisecani, a fost depistat un grup de cinci persoane care nu-si justificau prezenta in zona. Intrucat cei in cauza nu s-au supus somatiilor verbale, pentru retinerea grupului, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare", se precizeaza in comunicatul DPF Iasi.

Verificarile preliminare ale politistilor au stabilit ca cei cinci barbati, cu varste cuprinse intre 23 si 33 de ani, au intrat ilegal in Romania, traversand inot raul Prut, pe malul romanesc al raului fiind descoperite obiecte de imbracaminte, de igiena personala, o cartela pentru telefon mobil provenita din Rusia si un rucsac.

Cei cinci georgieni au solicitat acordarea statutului de refugiat in Romania, fapt pentru care politistii de frontiera au luat masura predarii acestora catre Oficiul Roman pentru Imigrari Iasi, in vederea luarii masurilor legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.