Pietonii vor avea din nou locuri de plimbare. Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect numit Trans Central Urban Bucuresti (TUB). Piesele de rezistenta ale proiectului sunt pasarela care va traversa Dambovita, facand legatura intre Strada Brezoianu si parcul Izvor, dar si un spectaculos tub pietonal, din metal si sticla, care va lega centrul istoric de Str. Ion Campineanu, traversand Bulevardul Regina Elisabeta.
Elaborat de 15 case de arhitectura, proiectul vizeaza impartirea centrului orasului in zone de promenada, culturale si de cumparaturi. Proiectul prevede infiintarea a 15 camere: zona istorica, care va reprezenta centrul istoric, camera de entertainment pozitionata in Piata Unirii, academica, ce va reprezenta zona dintre Facultatea de Arhitectura si Universitate, si piata turistica, care va fi infiintata in zona Piata Amzei.
„Vor mai exista o camera de ambianta, denumire ce va fi data zonei cuprinse intre Gradina Icoanei si Strada Victor Verona, dar si o camera de pod care va lega capul Brezoianu si Izvor.

Aici va fi o pasarela multifunctionala, adica de traversare, dar si de stationare, mai ales ca de aici se poate vedea cel mai bine apusul soarelui, avand in vedere ca soarele apune pe linia Dambovitei“, a declarat Teodor Frolu, unul dintre arhitectii care au elaborat proiectul TUB. Potrivit acestuia, toate aceste camere vor fi legate intre ele prin pasarele suspendate.