Social 10 Mai 2008 00:29
Un studiu realizat de oamenii de stiinta britanici arata un comportament similar la tinerii din tarile europene.
Tinerii europeni se bazeaza adesea pe starea de betie pentru a obtine mai usor o partida de sex, arata un studiu realizat in noua tari din UE. O treime dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani si 23% dintre femeile de aceeasi varsta chestionati au recunoscut ca beau alcool in mod strategic pentru a le creste sansele la o relatie sexuala. Studiul, realizat pe 1.341 de tineri, a fost publicat de BMC Public Health din Marea Britanie, o tara cunoscuta pentru avantul cu care beau tinerii. Tarile incluse in studiu sunt Marea Britanie, Germania, Austria, Republica Ceha, Grecia, Italia, Portugalia, Spania si Slovenia.

Studiul mai arata faptul ca bautul de alcool este deseori asociat cu un comportament sexual riscant si ca un consum de alcool sau de droguri este deseori legat de inceperea vietii sexuale inainte de varsta de 16 ani, in special la fete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.