Social 10 Mai 2008 11:12
Protagonista peliculei premiate anul trecut la Cannes, "4, 3, 2", actrita Anamaria Marinca, joaca in filmul "Culca-te cu mine", productie a canalului britanic ITV1, dupa romanul omonim scris de Joanna Briscoe, informeaza NewsIn.

Cartea "Culca-te cu mine" scrisa de Joanna Briscoe si tradusa anul trecut in limba romana la Editura Leda, este in curs de ecranizare de catre canalul britanic ITV1. Vedeta filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", Anamaria Marinca este una dintre actritele care au inceput filmarile la lungmetrajul "Sleep with me".

Alaturi de actrita din "4, 3, 2", joaca actorii Adrian Lester si Jodhi May, care ii interpreteaza pe Richard Carter si Lelia Phillips. Richard si Lelia par a fi cuplul perfect. Se iubesc la nebunie si, intr-un moment de pasiune, concep primul lor copil. Totul pare minunat, pana cand Sylvie (Anamaria Marinca), femeia stearsa, cenusie, ce pare invizibila tuturor, cu vocatie de soarece de biblioteca, pune stapanire pe viata lor. Lucrurile se complica si ating apogeul in momentul in care cei doi constata, cu stupoare, ca nutresc o pasiune obsedanta pentru aceasta femeie.

Adaptarea pentru lungmetraj a romanului este facuta de Andrew Davies, cunoscut in special pentru scenariul filmelor din seria Bridget Jones. Este detinatorul mai multor premii BAFTA si al unui Emmy pentru scenariile de mini-serii TV.

Anamaria Marinca va mai aparea si in pelicula "The Countess", cu Julie Delpy si William Hurt, care va avea premiera in 2009.

Nascuta la Iasi in 1968, Anamaria Marinca a jucat in teatru, in Romania si apoi in Marea Britanie. Ea a castigat un premiu BAFTA pentru Cea mai buna actrita, in anul 2005, la British Academy Television Awards, pentru primul sau rol intr-un film, in drama "Sex Traffic" realizata de CBC/Channel 4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.